UKK Lomautuksista

Työnteon keskeytyminen tai peruuntuminen koronaviruksen vuoksi
Jos työntekosi keskeytyy tai estyy koronaviruksen vuoksi, mutta et itse sairastu, voi kyseessä olla lomautukseen rinnastettava syy. Työnantajalla on palkanmaksuvelvollisuus 14 vuorokautta työnteon keskeytymisen alkaessa. Mikäli keskeytys jatkuu, voi työnantaja lomauttaa sinut. Tällöin sinun tulee ilmoittaa TE-toimistoon työnteon keskeytymisestä lomautuksen / lomautukseen rinnastettavan syystä ja käynnistää työnhaku. Lomautuksen ajalta voit hakea päivärahaa kassasta.
https://finka.fi/ansiopaivaraha/ansiopaivarahan-hakeminen/
https://finka.fi/ansiopaivaraha/lomautus/

Satunnaiset keikkapäivät ja niistä saatu palkka ilmoitetaan hakemuksella kuten tähänkin asti. Mikäli peruutuneen keikan osalta on haettu Kelan tartuntatautipäivärahaa, tulee myös siitä ilmoittaa hakemuksella.

 

Tutustuthan huolellisesti TYJ:n usein kysytyt kysymykset lomautuksesta ja korona sivun tietoihin.

 

Ensimmäisen hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi, toimitathan palkkatodistuksen työttömyyskassojen palkkatodistuslomakkeelle tehtynä. 

Lomakkeen voit ladata tästä Palkkatodistus

 

 

 

Karanteeni ja tartuntatautipäiväraha
Jos sinut tai alle 16-vuotias lapsesi todetaan alistuneen yleisvaaralliseen tartuntatautiin ja sinut tai alle 16-vuotias lapsesi asetetaan karanteeniin ja sinulle aiheutuu ansionmenetystä, sinulla voi olla oikeus saada tartuntatautipäivärahaa.
Mikäli olet osa-aikatyössä ja saat soviteltua ansiopäivärahaa, tartuntatautipäiväraha ei estä ansiopäivärahan maksamista, mutta se vähennetään päivärahasta. Muistathan ilmoittaa haetuista / maksetuista sosiaalietuuksista hakemuksella.
Tartuntatautipäivärahaa haetaan Kelalta.
https://www.kela.fi/tyonantajat-tartuntatautipaivaraha

 

Sairastuminen päivärahalla
Jos sairastut ja saat ansiopäivärahaa, jatka päivärahan hakemista normaalisti. Lyhyt, alle 10 päivän sairastuminen ei estä päivärahan maksamista. Mikäli sairauslomasi kestää yli 10 päivää, hae sairauspäivärahaa Kelalta. Tällöin kassa voi maksaa ansiopäivärahaa Kelan sairauspäivärahan omavastuuajalta, tiettyjen edellytysten täyttyessä.
https://www.kela.fi/sairauspaivaraha

 

Edunvalvonnallisissa asioissa saat lisätietoja omasta liitostasi:
https://www.muusikkojenliitto.fi/koronavirusepidemia/
https://journalistiliitto.fi/
https://www.nayttelijaliitto.fi/