Työttömyyspäiväraha

Työttömyyspäiväraha turvaa taloudellista tilannettasi työttömyyden tai lomautuksen osuessa kohdalle

Varmistat turvan taloudellisen tilanteesi varalle liittymällä heti Finkan jäseneksi. Finkan jäsenenä saat ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan tilanteessa, jossa työsuhteesi yllättäen päättyy tai sinut lomautetaan. Nykypäivänä emme kukaan voi olla 100 prosenttisen varmoja oman työpaikkamme pysyvyydestä tai siitä, etteikö lomautus voisi joskus osua myös omalle kohdalle, joten jäsenhakemus kannattaa lähettää kassalle heti ja huolehtia jäsenmaksun maksamisesta. Finkan kalenterivuoden jäsenmaksu tulee työttömyystilanteessa kuitatuksi jo yhden tai kahden päivän työttömyyspäivärahalla riippuen tietenkin työttömyyttä edeltäneestä palkkatasostasi.

Työttömyyspäivärahan maksamisen edellytykset

Saadaksesi Finkasta työttömyyspäivärahaa jäsenmaksusi on oltava maksettu ja jäsenyytesi kassaan on pitänyt kestää vähintään kahdenkymmenkuuden työttömyyttä edeltävän kalenteriviikon ajan. Laskemme työttömyyspäivärahasi määrän työttömyyshetkeä edeltävien keskimääräisten palkkatulojesi perusteella. Työttömyyspäivärahaa maksetaan Finkasta enintään 500 päivän ajan ja aina viideltä päivältä kalenteriviikossa, jos maksamisen esteitä ei ole.

Hakeminen

Työttömyyspäivärahaa voit hakea Finkasta jo kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi. Työttömyyspäivärahalle on asetettu hakuaika, joten varmistathan, että työttömyyspäivärahahakemuksesi saapuu Finkalle kolmen kuukauden kuluessa työttömyyden alkamisestaja TE-toimistoon ilmoittautumisestasi. Jos työttömyyspäivärahahakemuksesi myöhästyy siten, että se saapuu Finkalle vasta kolmen kuukauden määräajan jälkeen, emme voi maksaa sinulle myöhästymisajalta työttömyyspäivärahaa.

Jos et kuulu Finkaan työttömäksi jäädessäsi, työttömyyspäivärahasi maksaa sinulle hakemuksesi perusteella Kansaneläkelaitos. Tällöin työttömyyspäivärahasi maksetaan peruspäivärahan suuruisena ja tämä tarkoittaa sitä, että työttömyyspäivärahan määrään ei lasketa ansio-osuutta työttömyyttä edeltävistä palkkatuloistasi lainkaan.

Jos olet jo Finkan jäsen voit täyttää työttömyyspäivärahahakemuksen täällä.
Jos et ole jäsen, voit liittyä Finkan työttömyyskassaan tästä.