Liittyminen opiskeluvaiheessa

Finkaan kannattaa liittyä jo opiskeluvaiheessa, kun olet työssä. Kassan jäsenyys voi turvata toimeentulosi, mikäli et työllisty heti opintojen päätyttyä. Voit saada työttömyyden ajalta ansiopäivärahaa, jos olet täyttänyt työssäoloehdon työttömäksi jäädessäsi. Päiväraha lasketaan työttömyyttä tai lomautusta edeltävistä palkkatuloistasi. Suuntaa antavan arvion ansiopäivärahastasi voit laskea päivärahalaskurin avulla.

Ansiopäivärahaa voidaan maksaa vain jos työssäoloehto täyttyy kassan jäsenyysaikana. Jäsenyysaikaa on siis oltava vähintään 26 viikkoa.

Työssäoloehdon ei tarvitse kertyä yhdestä työpaikasta, eikä kertyvän ajan tarvitse olla yhdenjaksoista. Palkallinen työharjoittelu kerryttää työssäoloehtoa. Työssäoloehdon täyttyminen lasketaan työ- ja palkkatodistusten perusteella, joten muistathan säilyttää työnantajalta saamasi todistukset.

Jos olet ollut tuntityössä, jossa työaikasi on vaihdellut viikoittain, selvitetään viikoittainen työaika työnantajan todistuksilla, tuntilistoilla tai muilla selvityksillä, joista käy ilmi viikoittainen työaikasi.

Jäsenmaksu on kiinteä vuosijäsenmaksu, jonka Finanssivalvonta vahvistaa kalenterivuosittain. Liittyessäsi kassan jäseneksi keskellä vuotta, maksat jäsenmaksua vain liittymisvuoden jäsenyyskuukausien osalta. Jäsenmaksu laskutetaan kassan toimesta kertalaskulla aina kalenterivuoden alussa.

Liity jäseneksi täyttämällä liittymislomake. jäsenyytesi alkaa siitä päivästä kun hakemuksesi saapuu kassalle. Jäsenhakemuksesi rekisteröinnin jälkeen lähetämme sinulle jäsenvahvistuksen ja tilisiirtolomakkeen jäsenmaksun suorittamista varten. Maksamalla jäsenmaksun vahvistat jäsenyytesi alkamisen. Jäsenyytesi säilyy Finkassa työpaikan ja/tai alan vaihdoksesta riippumatta.