Jäsenmaksu

Finkan jäsenyydestä maksat vuosittain jäsenmaksua. Kalenterivuoden 2021 jäsenmaksu on 198 euroa. Finanssivalvonta vahvistaa kassan jäsenmaksun.

Liittyessäsi jäseneksi kesken kalenterivuotta, maksat liittymisvuoden jäsenmaksua jäsenyyskuukausien mukaan. Vuonna 2021 liittyvä maksaa jäsenyydestään 16,50 euroa kuukaudessa.

Liittymisvuotesi jälkeen saat jäsenmaksulaskun aina alkuvuodesta. Laskun viitenumero vaihtuu vuosittain, joten käytä laskua maksaessasi oikean vuoden viitenumeroa.

Finkan jäsenmaksulasku on mahdollista saada myös e-laskuna. Mikäli haluat saada e-laskun, tulee sinun omassa verkkopankissasi valita Työttömyyskassa Finka laskun toimittajaksi. Lisätietoa e-laskusopimuksen tekemisestä saat omasta verkkopankistasi.

Jäsenmaksu voidaan halutessasi veloittaa suoraan työttömyyspäivärahasta tai vuorottelukorvauksesta. Ilmoita veloituspyyntö kassaan laskun saavuttua: jasenyys@finka.fi Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen.

Jäsenmaksulaskun voit maksaa kertamaksuna tai kolmessa erässä. Maksutavasta ei tarvitse olla erikseen yhteydessä kassaan, sillä kalenterivuosilaskuun on merkitty eräpäivät osissa maksamiselle.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen johtaa maksumuistutuksen saamiseen.

Kalenterivuoden alusta lukien maksamatta oleva jäsenmaksu johtaa jäsenen erottamiseen kassasta. Kuluvana kalenterivuonna liittyneen jäsenen jäsenyys voidaan evätä liittymispäivästä lähtien, jos jäsenmaksua ei ole suoritettu eräpäivään mennessä.

Erottamisesta annetaan eropäätös, johon voi hakea muutosta valittamalla. Valitusohje on eropäätöksen liitteenä.

Kassasta eronneella tai erotetulla jäsenellä ei ole oikeutta saada takaisin kassalle suorittamiaan jäsenmaksuja, jotka kohdistuvat eroamis- tai erottamisajankohtaa edeltävään aikaan. Kassalla on oikeus periä jäsenmaksu maksamistaan veronalaisista etuuksista suoraan etuuksien maksamisen yhteydessä. Laiminlyöty jäsenmaksu peritään suoraan ansiopäivärahasta silloin, kun jäsen saa etuuksia kassasta.

Jäsenyyden säilyttämiseksi jäsenmaksu pitää maksaa silloinkin, kun olet työtön, opiskelemassa, äitiyslomalla, hoitovapaalla tai varusmiespalveluksessa. Jäsenmaksun maksamalla säilytät saavuttamasi työttömyysturvan.

eAsiointi -palvelusta voit tarkistaa jäsenmaksutilanteesi sekä päivittää muuttuneet yhteystietosi, jotta laskutustiedot ovat oikein.

Finkan jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen ja tieto maksetusta jäsenmaksusta toimitetaan työttömyyskassan toimesta automaattisesti verottajalle.