Ilmoittautuminen työnhakijaksi TE-toimistoon

Jos jäät työttömäksi, aloita työnhakusi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Kirjaudu TE-toimiston verkkopalveluun pankkitunnuksella tai sirullisella henkilökortilla. Työnhakusi alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia, voit aloittaa työnhaun ainoastaan ottamalla henkilökohtaisesti yhteyttä TE-toimistoon.

Ilmoittauduttuasi työnhakijaksi TE-toimistoon kassa saa  työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi ansiopäivärahaan automaattisesti TE-toimistosta.

Työnhaku on pidettävä voimassa TE-toimiston määräämällä tavalla ja sen tulee olla voimassa myös silloin, kun teet osa-aikatöitä ja haet soviteltua päivärahaa. Ilmoittaudu TE-toimistoon myös aina työvoimapoliittisen toimenpiteen tai työllistämistukijakson päättymisen jälkeen.

Ansiopäivärahan ensihakemuksen voit lähettää Finkaan jo kahden viikon työttömyyden tai lomautuksen jälkeen. Täytä hakemuksesi huolellisesti ja liitä siihen kaikki tarvittavat liitteet kerralla.

Ansiopäivärahaa voidaan myöntää ja maksaa vain sellaiselta ajalta, jolloin työnhaku on ollut voimassa.

LIITY JÄSENEKSI E-ASIOINTI

Työttömyyskassa Finka
Kutomotie 18 B (4. kerros), 00380 Helsinki

Puhelinpalvelu:
09 8689 400

Faksi:
09 671 330

Etuuksiin liittyvät kysymykset:
ansioturva@finka.fi

Jäsenyyteen liittyvät kysymykset:
jasenyys@finka.fi