Liiton päiväraha

Liiton päiväraha – Mitä se tarkoittaa?

Liiton päiväraha on puhekielessä muotoutunut ilmaisu ansiopäivärahalle. Todellisuudessa ansiopäiväraha on kuitenkin työttömyyden aikainen etuus, jota työttömyyskassa Finka voi maksaa jäsenilleen enintään 500 päivältä. Terminä liiton päiväraha antaa siis ymmärtää, että ammattiliitto olisi taho, joka maksaa työttömyyden aikaisia etuuksia. Tämä virheellisesti puhekieleen vahvistunut termi, liiton päiväraha, on haasteellista muuttaa esimerkiksi muotoon kassan päiväraha, jolloin se vastaisi tarkoitustaan.

Työttömyyskassa ja ammattiliitto – mitä ne ovat?

Olemassa on siis kaksi eri tahoa, työttömyyskassa ja ammattiliitto, jotka toimivat toistensa kanssa yhteystyössä, mutta kumpikin eri periaattein ja palveluin. Työttömyyskassojen, kuten Finkan, toiminta perustuu muun muassa ansiopäivärahan maksamiseen työttömyyden ajalta, kun taas ammattiliittojen toiminnan tunnusmerkkejä on ajaa jäseniensä etuja ja tarjota heille tarpeen vaatiessa lakiasiainpalveluita. Kumpikaan edellä mainituista tahoista ei siis maksa liiton päivärahaa, vaikka käsitys siitä elää vahvana.

Miten ja mistä haen päivärahaa?

Niin kutsuttua liiton päivärahaa, eli kassan päivärahaa, voit siis hakea työttömyyskassa Finkasta kahdella tapaa: e-asioinnin kautta tai lähettämällä ansiopäivärahahakemuksen kirjeitse. Finkan e-asioinnin löydät verkkosivujen painikkeesta siirry e-asiointiin ja yhteystiedot omalta välilehdeltään. Verkkosivuillamme on myös paljon muuta tietoa ansiopäivärahasta, sovitellusta päivärahasta ja vuorottelukorvauksesta. Kaikki nämä edellä mainitut ovat kassan jäsenilleen maksamia etuuksia.

Jos et vielä ole Finkan jäsen, mutta haluaisit liittyä ja varmistaa mahdollisuudet saada työttömyyden ajalta tätä niin kutsuttua liiton päivärahaa, eli kassan maksamaa ansiopäivärahaa, liity saman tien jäseneksemme verkkosivuillamme. Jäsenyytesi voi alkaa aikaisintaan siitä päivästä, jolloin jäsenhakemuksesi saapuu kassaan.

LIITY JÄSENEKSI E-ASIOINTI

Työttömyyskassa Finka
Kutomotie 18 B (4. kerros), 00380 Helsinki

Puhelinpalvelu:
09 8689 400

Faksi:
09 671 330

Etuuksiin liittyvät kysymykset:
ansioturva@finka.fi

Jäsenyyteen liittyvät kysymykset:
jasenyys@finka.fi