Ansiosidonnainen päivärahalaskuri

Laske etuuden määrä ennakkoon

Ansiosidonnaisen päivärahan ja vuorottelukorvauksen määrän voit ennakoida helposti käyttämällä ansiosidonnaista päivärahalaskuria. Finkan sivuilta löydät päivärahalaskurin, johon syötät laskentaan tarvittavat tiedot. Päivärahalaskurin löydät helposti sivujen oikeasta yläkulmasta omana linkkinä. Finkan jäsenilleen tarjoaman helppokäyttöisen päivärahalaskurin on toteuttanut IT- talo YAP Solutions Oy, joka on Finkan pitkäaikainen järjestelmätoimittaja.

Miten päivärahalaskuri toimii?

Finkan ansiosidonnainen päivärahalaskuri toimii helposti ja nopeasti täyttämällä tarvittavat tiedot pyydettyihin lomakekenttiin ja painamalla lopuksi toimintoa ”laske”. Voit laskea ja vertailla mahdollisia etuuksien määriä aina uudelleen käyttämällä välissä toimintoa ”tyhjennä”, jolloin lomake poistaa edelliset tiedot ja voit täyttää kentät uudelleen. Summia laskiessa on hyvä ottaa huomioon, että päivärahat ovat ennakonpidätyksen alaista tuloa, joista lasketaan veroa aina vähintään 20 %. Ansiosidonnainen päivärahalaskuri näyttää laskelmat aina kuitenkin sekä brutto että nettotietona.

Mitkä seikat vaikuttavat päivärahaani?

Määriteltäessä ansiosidonnaista päivärahaa ja vuorottelukorvausta huomioon otetaan kuukausiansiosi. Määrään voi vaikuttaa korottavasti mahdollisten lastesi lukumäärä, kun taas summaa laskee luonnollisesti muun muassa mahdollinen osa-aikatyö tai sosiaaliset etuudet. Ennakoidessasi ansiopäivärahan tai vuorottelukorvauksen määrää päivärahalaskurilla, otathan huomioon että laskelma on aina pelkkä arvio. Ansiosidonnaisen päivärahalaskurin antama laskelma ei sido työttömyyskassaa, sillä hakiessasi kassan etuuksia, saat aina työttömyysturva-asiantuntijan laatiman henkilökohtaisen päätöksen sinulle mahdollisesti maksettavista etuuksista.

Kenelle päivärahalaskuri on tarkoitettu?

Päivärahalaskuri on avoinna kaikille Finkan sivuilla vieraileville ja tietoa etsiville. Finkan sivuilla voit tutustua myös mahdollisuuksiin hakea vuorottelukorvausta tai etsiä tietoa esimerkiksi ansiosidonnaisen päivärahan kestosta. Finka palvelee jäseniään myös e-asiointipalvelulla ja sähköpostitse osoitteissa ansioturva@finka.fi ja jasenyys@finka.fi. Palvelut toimivat Finkan kotisivuilla, joten jos palveluissa ilmenee toimintovirheitä, otathan ystävällisesti yhteyttä Finkaan, jotta saamme tiedon vikailmoituksesta mahdollisimman pian.

Päivärahalaskuriin pääset tästä.

LIITY JÄSENEKSI E-ASIOINTI

Työttömyyskassa Finka
Kutomotie 18 B (4. kerros), 00380 Helsinki

Puhelinpalvelu:
09 8689 400

Faksi:
09 671 330

Etuuksiin liittyvät kysymykset:
ansioturva@finka.fi

Jäsenyyteen liittyvät kysymykset:
jasenyys@finka.fi